Blog de Blonda :)

Fericire ?

La asta se rezuma de fapt toata suma de optiuni cu care avem de-a face in viata: alegem sa fim fericiti sau alegem ca  viata sa  curga peste noi la fel Ceea ce difera este modalitatea in care o percepem, povestea pe care o facem despre ea. Difera incrancenarea cu care ne agatam de “adevarul” nostru, de “dreptatea” noastra. Ne opintim sa convingem pe ascultator ca avem dreptate si pentru asta cream strategii: fie convingem (intai pe noi) ca suntem obiectivi si distanti, platonici si principiali, fie punem patos si credinta si efort in actiunile si vorbele noastre, fie ne adaptam la un cinism ostentativ, ori  altceva. Realitatea e aceeasi indiferent de strategia noastra, de povestea noastra. Singura variabila este interpretarea noastra si gradul de generalitate pe care il dam povestilor noastre!
? Unde este fericirea?
A fi fericit nu e o stare de A FI si prin urmare nu e conditionat nicicum de A AVEA. Consideram ca daca obtinem “cutare” sau “cutare” atunci o sa fim fericiti. De fapt posesiunea respectiva ne mai ridica putin statutul social, ne face sa avem alte orizonturi si alte necesitati. Fericirea ce vine cu “a avea” dureaza putin, dureaza atat cat ii ia ochiului sa vada noile orizonturi si creierului sa poftesca urmatorul “ceva”. Apoi, nemultumirea (o alta stare de a fi) preia controlul si ne impiedica iar sa fim fericiti. Cum ar fi sa fim fericiti ACUM, chiar in acest moment, pentru tot ceea ce suntem si nu pentru tot ceea ce avem?!
Cum ar fi sa acceptam ceea ce avem acum si sa ne preocupam mai mult de cine suntem? Cum ar fi sa renuntam la acest fel  de a gandi si sa ne refugiem in prezent si ceea ce suntem defapt .. Cine suntem azi ne influenteaza perceptia si povestea pe care (ne-)o spunem despre fapte, despre realitati…
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s